Tara asta e atat de saraca, incat are copii cu burta goala, care pasc vaca, sapa ogorul, cersesc pe strada, in loc sa mearga la scoala, pe care parintii ii tin acasa ca nu au unde sa-i trimita la gradinita – ca nu e loc.
In Romania asta pensionarii umbla bezmetici prin aglomeratiile din tramvaie, autobuze ca sa-si cumpere o paine mai ieftina, de la km distanta de casa. Si mor ca nu au bani de medicamente, ca sa-si trateze bolile recidiva ale comunismului: TBC-uri, cancere, atacuri vasculare.
In tara asta nu sunt locuri de munca. Oameni in putere, apti, stau lipiti de telecomanda si privesc hipnotizati la televizorul care-i intoxica cu manele, telenovele si stiri deprimante despre crime, saracie, haos. Si politica.
In Romania lui 2010 ogoarele sunt inundate ca nu a avut cine sa faca diguri, iar padurile au fost defrisate de mafia lemnului. Terenurile agricole sunt adevarate stepe ca taranul nu are bani sa lucreze pamantul, sau daca-l munceste nu are unde sa-si vanda produsele, ca-l anihileaza comerciantii de alimente toxice, pline de E-uri, aruncate pe piata noastra de europenii bogati, care prefera BIO.

Si in tara asta descrisa mai sus, politicieni de mucava o tin tot intr-o chermeza.
Ba ca-i finala mare, ba ca-i finala mica, ba ca-i congres de realegere, ori seminar pe justitie, ori bilant pe ministere, poporul asta se uita non-stop la fripturisti in costume, cu cravata violet, rosie sau portocalie, cum se imbratiseaza si se pupa de pe o scena pe alta, cum se reunesc pe la restaurante scumpe, cu limuzine fitoase platite din banii nostri, cum isi dau mesaje de lupta sau de prietenie, pe televiziunile astea comerciale devenite mai nou web-cam-uri nationale.

Sunt uluita. Nu de tupeul lor, neadaptat deloc la criza, la saracia de azi din Romania. Ci de lipsa noastra de reactie.

„Unde esti tu Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete, in smintiti si in misei?”

Reclame