Se bat in culori, in sloganuri, in femei. PSD+PC,sustinut de PNL vs PDL.

Rosu are tenta portocalie. Pe afisele Lilianei Minca. Iar portocaliul pdl-ist s-a inverzit de-atata primavara si… suflet.

La Liliana Minca outdoor-ul este o tristete. Femeia are mai multe fete: intr-una are breton si e rigida ca o stanca, intr-alta are parul dat intr-o parte si e calda ca o mamica. De pe un afis intinde o mana uriasa, de parca asa poti transmite prietenie.

La Teo, outdoor-ul pare stralucit. Mesajul e in crestere: vineri postau sloganul „mai mult suflet” neasumat, ca si cand alegatorul ar fi asteptat cu sufletul la gura sa vada cine, ce, unde???

L-au completat duminica cu Teo in fotografii, cu numele scris mare pe bannere: TEOdora Trandafir. Si a rasarit din stalp in stalp, pe intreg bulevardul Oltenitei…

Ca sa transmita ca TEO nu este doar un om de show, ci un om serios, o femeie sufletista. Ne trantesc o culoare verde-n ochi, se leapada de portocaliu, de politica si ne declara ca intra-n Parlament sa faca lucruri din suflet, pentru oameni. Numai aici. In Sectorul 4. Iar Teo se exprima (la lansarea tarzie, as spune eu) ca vrea sa investeasca in copiii talentati din familiile nevoiase ale cetatenilor din Sector. Oops. Dar asta face Fundatia Dan Voiculescu de cativa ani, fix aici in Sectorul 4. Adica chiar face, nu doar zice. Iar Liliana Minca e tocmai de-acolo, din partidul fondat de Dan Voiculescu. Deci naspa consilieri, slab out-door-ul asta de-ti ia ochii a calitate. De fapt, draga Teo, mesajul n-are mesaj.

Nu-mi doresc sa fiu rea cu Teo. Face parte din breasla mea. Sunt insa foarte nefericita pentru decizia pe care a luat-o si n-am sa ma abtin. Fix aceeasi greseala ca si Florin Calinescu. Nu ma intereseaza deloc ce a fost in spatele deciziei lui Teo. Este o persoana publica, isi asuma si critica.

Deci, draga Teo, te-ai sacrificat ca mielul de Paste! Pai surioara mea, vii aici, pe taramul lui Piedone, cu asemenea gogosi sufletiste?! Afisezi un verde cald pe corturi de campanie, in cartierul pe care Piedone chiar l-a inverzit…

Omul asta, pe care il cunosc, dar cu care am vorbit de doua ori de cand a fost ales Primar al Sectorului 4, este personajul politic ce nu si-a dezamagit electoratul. Dimpotriva, l-a cucerit. Vecinii mei mor de dragul lui: le-a asfaltat aleile, strazile, le-a refacut intrarile in imobile, le-a curatat gradinile, in 2 ani a reabilitat o gramada de spatii verzi dintre blocuri, a refacut parcuri, piete, statii de autobuz. Nici nu-mi dau seama cu ce bani a reusit toate astea. Este terifiant!

Pentru a o face deputat pe Liliana Minca trebuie sa faca un singur lucru: s-o ia frumos de mana, s-o duca in Parcul Tineretului (care, apropos, arata ca unul de la Madrid), sa se afiseze impreuna. S-o arate ca pe partenera lui in Parlament. De preferat sa nu puna ștampila „garantat Piedone” pe afise. Mai degraba s-o sustina prin viu grai: pe strada, la TV, in ziare. Si nu acum, ci in ultima saptamana.

Si da, afisajul PSD+PC transmite singurul mesaj coerent al acestei campanii: implica-te! Asta e marea temere a echipei Lilianei Minca: prezenta la vot. Stim toti ca soldatii PDL vor iesi la urne, dar nimeni nu mai garanteaza ca armata PSD-ista isi va face treaba.
Parerea mea: speranta trebuie sa v-o puneti tot in Piedone. Numai el ii poate convinge pe cetatenii din Sector sa se abata din drum, spre sectia de votare.

PS: Pronosticul meu Liliana Minca (Piedone) vs Teo 75 la 25 (%).

Reclame