Descrierea de mai jos este facuta de o mamica, pe site-ul roportal.ro:

Precizez ca am doi copii mici (sub doi ani)
lapte praf Humana 43 RON cutia, consum cam 7-8 pe luna.
scutece de unica folosinta Happy: 45 RON baxul , folosim vreo 4-5 pe luna.
cereale pentru bebelusi Milubrei: aproximativ 15 RON, consum cam 6-7 pe luna
tot ce pregatesc pentru ei pregatesc cu apa plata izvorul alb.
Restul de mancare:carne, fructe, legume, la astea se stiu preturile
cosmeticale pentru bebei: lotiuni, sampoane, sapunuri nu mai stiu, dar nu costa mult daca iei din supermarketuri si la ambalaj mai mare. Atentie insa cand cumperi un produs in ambalaj mai mare, sa vezi cand expira, ca s-ar putea sa expire inainte sa il termini.
Medicamentele si altele: vigantol (8-9 lei parca), fier (10 lei), vitamine 10-12 lei. Astea se dau zilnic. Restul depind de ce boala are.
hainute: Prefer haine mai ieftine, dar sa fie din bumbac, insa in numar mai mare, fiica-mea se joaca numai la nisip si pe pamant, si o schimb de fiecare data cand iese afara.
Vaccinurile: la 2, 4, 6 si 12 luni, apoi nu le mai stiu. am optat pentru cele platite, nu cele gratuite. 2 milioane si un pic fiecare vaccin.

Calculul estimativ al cheltuielilor: 1.345 lei/luna, doar pentru pampers, lapte, cereale, medicamente, mancare. Deci nu sunt incluse: mobilierul (pat, carucior, masa, scaun, jucarii), hainele copiilor, intretinerea apartamentului/casei – ca piticii sunt platitori de apa si caldura inca din prima zi de viata. Si, Doamne fereste sa se imbolnaveasca micutii, ca iesi din farmacie fara vreo 100 de lei, numai dintr-o raceala (Nurofen, Imunorezistan, sirop de tuse, Nazomer, vapocal).

Papusarilor, mamele astea ale caror indemnizatii le taiati azi au contribuit la sistemul asigurarilor de stat, unele chiar cate 10 ani. Si trebuie sa manance, sa se imbrace si sa traiasca si ele, ca sa poata avea grija de micuti.

PS: In Spania, acum, in perioada de criza, o persoana intrata in somaj primeste cel putin 450 de euro/luna. Punct.

Reclame