In timp ce sindicalistii trageau de usa biroului sau, Ialomiteanu acuza in direct la B1 un realizator TV ca indrazneste sa aiba parintii angajati ai Ministerului de Finante. Apoi, acest conducator de mucava, poreclit Marioneta, fugea din institutie flancat de SPP-istii trimisi de Boc sa-l protejeze.

Funeriu iese azi in tromba din Ministerul Educatiei, aparat de jandarmi, in fuga spre o emisiune TV. Nu se opreste sa vorbeasca cu oamenii pe care ar trebui sa-i reprezinte. Lasul revine peste cateva zeci de minute la minister si, in siguranta unei strazi goale, la intrebarea reporterului: “Ce le transmiteti protestatarilor?” raspunde “Ca sunt aici!”. Nici reporterul nu-l intreaba si nici el nu gaseste de cuviinta sa-si ceara scuze ca masina cu care fugea de la fata locului a lovit usor o profesoara.

Ialomiteanu si Funeriu, care iata si-au dat masura incompetentei, au urmat exemplul sefului lor de Guvern. Pai cat de paranoia sa fii ajuns Boc, incat sa-si permita luxul de a se ratoi la realizatorul TV in direct ca indrazneste sa-l intrebe despre subiectul zilei, greva la finante?! revolta petrecuta nu in strada, nu la piata, ci tocmai in cladirea Ministerului. Stire, iata, cu impact international si cu bataie lunga in viitorul economiei romanesti. Si in relatia cu FMI, indreptatit sa-si puna intrebari in privinta solvabilitatii acestei tari.

Bravo Ioan Botis, ministrul muncii, care in loc sa stea la declaratii TV a intrat intr-o sala “sa vorbeasca cu colegii lui”.

Ce nu inteleg eu in ceea ce priveste deblocarea crizei:

Unde sunt comunicatorii partidului de guvernamant? Li s-au taiat salariile si si-au dat demisia?

Aia care mai sunt nu stiu ca prioritatea nu o reprezinta emisiunile de TV/presa scrisa, ci cetatenii care te-au votat? Ordinea fireasca este ca ministrii sa se adreseze protestatarilor si de acolo sa fie preluati de presa. In niciun caz nu-ti transmiti mesajele catre cetateni prin intermediul televizorului. Decat daca esti Ceausescu si te apropii de debarcare.

Parearea mea: nu mai recuperati deficitul asta de imagine nici cu 5 ani de door to door! Ca odata ce mi-ai pierdut increderea mie – cetatean, cum iti mai deschid eu tie – politician usa sa-mi bolborosesti alte minciuni?

De ce te-as mai credita, daca tu te aperi de mine cu jandarmii?

Ce nu inteleg in comportamentul protestatarilor:

V-au convins sa renuntati la proteste pentru ca v-au promis ca va vor acorda unele stimulente?

Acceptati ca banii economisiti din taierile de salarii sa fie cheltuiti pe intarirea pazei personale a conducatorilor?

Unde ati gasit liderii astia coruptibili?

PS: Greva continua la Ministerul Educatiei. Pe buna dreptate. Profesorii, educatorii, invatatorii sunt la sufletul meu. O prietena mi-a reamintit de ce: „Nu exista arta mai frumoasa decat arta educatiei. Pictorul si sculptorul fac doar figuri fara viata, dar educatorul creeaza un chip viu; uitandu-se la el, se bucura si oamenii, Se bucura si Dumnezeu.” (Sf. Ioan Gura de Aur)